Kungsbacka Modellflygklubb

Information

Inomhusflyg vintern 2019-2020

Söndagar varannan vecka i Älvsåkershallen.


Mitt barn är intresserat att börja flyga, hur går det till?

Modellflygskolan

För alla ungdomar som vill börja med modellflyg eller bara prova på.

Mer info här.

  1. Ta kontakt med oss. Man anmäler sitt barn till vår träningsflygning. Utbildningen sker med KMFK's utrustning, man behöver inte skaffa några egna grejor.

  2. Vi lär ut grunderna för hur man flyger ett radiostyrt flygplan.

  3. Vi flyger inomhus september - april. Utomhus under sommaren.

  4. För modellflyg krävs också en viss mognad vad gäller motorik mm vilket gör att det är svårare att lära sig för riktigt små barn.
RC-Flyg

För vuxna som vill lära sig att flyga.

Vi lär ut hur man flyger radiostyrda flygplan med hjälp av dubbelkommando. Man behöver inget eget flygplan, utbildningen sker med KMFK’s utrustning. Den som skall lära sig att flyga bestämmer individuella träningstillfällen tillsammans med en lärare från KMFK.

Vi har även lite tips på lämpliga modeller du kan köpa om du vill lära dig flyga RC-flygplan.


Jag har varit inne och kollat i ert galleri. Allting ser så stort, dyrt och komplicerat ut. Finns det inga små, billiga och enkla flygplan?

Det kan vara lätt att bli avskräckt när man ser vad många av oss som hållit på länge med modellflyg flyger med. Ofta vill vi visa upp just det "häftigaste" vi har på våra flygdagar t ex. Det finns dock ingen anledning till oro, det har aldrig varit lättare eller billigare än idag att börja modellflyga. Det finns ett fantastiskt utbud av enkla och roliga flygplan om man bara vet vart man skall leta. Återigen, ta kontakt med oss så guidar vi dig rätt.Helikopter

Att börja flyga radiostyrd helikopter

För den som vill lära sig att flyga helikopter har vi ingen regelrätt utbildningsverksamhet. Ta kontakt med oss så försöker vi istället få till en introduktion i samråd med någon av klubbens helikopterflygare.

En bra börja är också att kolla in helikopterflygarna inom tävlingsgrenen F3C's hemsida. De har mycket bra information. Kolla in den här sidan: f3c.se

Vi har även lite tips på modeller du kan köpa om du vill lära dig flyga helikopter.


Linflyg

Att börja flyga linflyg

Linkontroll är den enda modellflygform där man har direktkontakt med sitt flygplan och därmed känner allting som påverkar modellen, tex vibrationer från motor, vind och linspänning. Det finns en mängd olika tävlingsformer inom linflyg, speed, kombat, team racing och stunt.

Om du är nyfiken på Linflyg så finns vi på plats varje tisdag mellan 16:00-20:00. Kungsbacka modellflygklubb är en av de mest aktiva klubbarna i Sverige när det gäller Linflyg, framförallt i flygformen F2B (Stunt).

Vi har modeller på plats, så du behöver inte ha någon egen modell för att testa Linflyg.

Kontakta Thomas Johnsson på telefon 0735-074078 om du vill ha mer information.

Här är tips på lämplig nybörjarmodell samt länkar till bra hobbybutiker på nätet som säljer Linflyg.