Kungsbacka Modellflygklubb

Information


Händelser under 2017Modellflyg i allmänhet

Jag vill lära mig att modellflyga, hur gör jag?

  1. Ta kontakt med oss först! Berätta för oss vad du är intresserad av att börja med så hjälper vi dig rätt. Det är ingen bra idé att börja i hobbyaffären. Vi ger dig råd och tips om alla typer av flygplan och helikoptrar.

  2. Bli medlem. Som medlem i KMFK får du lära dig flyga plus att du får fri tillgång till vårt fina flygfält. Det är också mycket roligare att flyga tillsammans med andra.Mitt barn är intresserat att börja flyga, hur går det till?

  1. Ta kontakt med oss. Man anmäler sitt barn till vår träningsflygning. Utbildningen sker med KMFK's utrustning, man behöver inte skaffa några egna grejor.

  2. Vi lär ut grunderna för hur man flyger ett radiostyrt flygplan.

  3. Modellflyg är en väderberoende utomhusaktivitet. Ju tidigare under säsongen man anmäler sig, ju större är chansen att man lyckas lära sig flyga under den innevarande säsongen.

  4. För modellflyg krävs också en viss mognad vad gäller motorik mm vilket gör att det är svårare att lära sig för allt för små barn.Jag har varit inne och kollat i ert galleri. Allting ser så stort, dyrt och komplicerat ut. Finns det inga små, billiga och enkla flygplan?

Det kan vara lätt att bli avskräckt när man ser vad många av oss som hållit på länge med modellflyg flyger med. Ofta vill vi visa upp just det "häftigaste" vi har på våra flygdagar t ex. Det finns dock ingen anledning till oro, det har aldrig varit lättare eller billigare än idag att börja modellflyga. Det finns ett fantastiskt utbud av enkla och roliga flygplan om man bara vet vart man skall leta. Återigen, ta kontakt med oss så guidar vi dig rätt.RC-Flyg

Att börja flyga radiostyrda flygplan

Vi lär ut hur man flyger radiostyrda flygplan med hjälp av dubbelkommando. Man behöver inget eget flygplan, utbildningen sker med KMFK’s utrustning. Den som skall lära sig att flyga bestämmer individuella träningstillfällen tillsammans med en lärare från KMFK.

Vi har även lite tips på lämpliga modeller du kan köpa om du vill lära dig flyga RC-flygplan.


Helikopter

Att börja flyga radiostyrd helikopter

För den som vill lära sig att flyga helikopter har vi ingen regelrätt utbildningsverksamhet. Ta kontakt med oss så försöker vi istället få till en introduktion i samråd med någon av klubbens helikopterflygare.

En bra börja är också att kolla in helikopterflygarna inom tävlingsgrenen F3C's hemsida. De har mycket bra information. Kolla in den här sidan: f3c.se

Vi har även lite tips på modeller du kan köpa om du vill lära dig flyga helikopter.


Linflyg

Att börja flyga linflyg

Linkontroll är den enda modellflygform där man har direktkontakt med sitt flygplan och därmed känner allting som påverkar modellen, tex vibrationer från motor, vind och linspänning. Det finns en mängd olika tävlingsformer inom linflyg, speed, kombat, team racing och stunt.

Om du är nyfiken på Linflyg så finns vi på plats varje tisdag mellan 16:00-20:00. Kungsbacka modellflygklubb är en av de mest aktiva klubbarna i Sverige när det gäller Linflyg, framförallt i flygformen F2B (Stunt).

Vi har modeller på plats, så du behöver inte ha någon egen modell för att testa Linflyg.

Kontakta Thomas Johnsson på telefon 0735-074078 om du vill ha mer information.

Här är tips på lämplig nybörjarmodell samt länkar till bra hobbybutiker på nätet som säljer Linflyg.